KVKK Kişisel Verileri Koruma Kurumu

0 31

KVKK Kişisel Verileri Koruma Kurumu

 

İlgili Kararın Özeti ;

  • Bazı kişi ve kuruluşlar tarafından muhtelif yollarla elde edilen verilerden iletişim bilgileri (telefon numarası, ev adresi, iş adresi, mail adresi) ve vatandaş kimlik numaraları ve bu bilgilerin sorgulanmasına imkan sağlayan yazılım, program ve uygulamaların kullanılmakta olduğu tespit edilmiştir.

 

  • Kanunun 5. maddesinde hüküm altına alınan işleme şartlarını sağlamadan ve ilgili kişilerin rızasını almadan telefon numaralarına sms göndermek, arama yapmak ve mail göndermek gibi reklam içerikli ileti yönlendiren veri sorumluları ve veri sorumluları adına reklam içerikli ileti göndermek ve/veya arama yapmak amacıyla kişilerin açık rızası bulunmaksızın bu verileri kullanan veri işleyenlerin söz konusu veri işleme faaliyetlerini Kanunun 15. maddesinin 7 numaralı fıkrası uyarınca derhal durdurması gerektiği,

KVKK Kişisel Verileri Koruma Kurumu

 

 

  • Bu durum 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 12. maddesi hükümlerine aykırılık oluşturduğu dikkate alınarak, yaşanabilecek veri güvenliği ihlallerinin önüne geçilmesini teminen;

 

  • Bu tür yazılım, program ve uygulamaların kullanıldığı tespit edilenler için Ceza Kanunu kapsamında adli işlemlerin başlaması ile ilgili konunun 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 158. maddesi uygulanacaktır.

 

  • Veri sorumluları hakkında da 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 18. maddesi hükmü çerçevesinde idari işlem tesis edileceği kamuoyunun bilgilendirilmesine,

KVKK Kişisel Verileri Koruma Kurumu

  • 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun “Verileri Hukuka Aykırı Olarak Verme veya Ele Geçirme” başlıklı 136. maddesi çerçevesinde ilgili veri sorumluları hakkında gerekli hukuki işlemlerin tesisi için konunun 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 158. maddesi uyarınca ihbaren ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına bildirileceği hususlarında kamuoyunun bilgilendirilmesine ve bu İlke Kararının Kurumun internet sitesi ile Resmî Gazete’de yayımlanmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

 

 

Sitemiz hiç bir şekilde maddi bir beklenti içinde olmayıp tüm paylaşılan bilgiler ücretsizdir. Destek Olmak isterseniz reklamlara tıklayabilirsiniz…

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı FACEBOOK-PAYLASIM-GRUBU.png

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.